Zakaj se odločiti za biomaso?

Verjetno vprašanje na katerega odgovor najbolje poznajo uporabniki kurilnega olja. Ko vsakodnevno govorimo o naraščujočih cenah fosilnih goriv, je ravno to dovolj dober razlog, zakaj raje ogrevati na biomaso.

Seveda pa vsevečje povpraševanje po obnovljivih virih ni izključno zaradi cene fosilnih goriv, ampak tudi zaradi večje okoljske osveščenosti uporabnikov. Sodobno ogrevanje na lesno biomaso je okolju prijazna in varčna alternativa z ogrevalnimi sistemi na fosilna goriva. Pri zgorevanje lesa se sprosti toliko CO2, kot so ga drevesa absorbirala v teku svojega življenja. Ogrevanje z lesno biomaso je zato CO2 nevtralno in pomembna alternativa fosilnim gorivom, kot sta nafta in plin, pri katerih se pri izgorevanju, v nasprotju z lesno biomaso, sprošča velik delež škodljivih emisij.

Najpogosteje uporabljena vrsta biomase je lesna biomasa oz. les. Pri zgorevanju lesa se sprošča energija, ki so jo drevesa prejela in uskladiščila iz sončnih žarkov. Z lesno biomaso v prvi vrsti pridobivamo toploto, ki jo lahko uporabimo za ogrevanje ali pa za proizvodnjo električne energije.

Ko se odločamo za obliko energetske izrabe biomase, se moramo zavedati, da je proces izgorevanja lesa veliko bolj zapleten od procesov izgorevanja kurilnega plina ali kurilnega olja. Tukaj je Hargassner eno izmer vodilnih podjetij na svetu, ki v svojem razvojnem centru izdeluje najboljše kotle za ogrevanje z biomaso.

Ker ima sistem pridobivanja toplote z izrabo lesne biomase veliko prednosti, moramo o izbiri ogrevalnega sistema dobro razmisliti. Trenutno najpogosteje uporabljene tehnologije za izrabo lesne biomase za domačo uporabo so peč na polena, peč za kurjenje s sekanci in peč na pelete. Hargassner vam tukaj ponuja cenovno ugodno, kakovostno in okolju prijazno rešitev.

Oglejte si jih v naši ponudbi.